Confluente, Analele Universitatii din Oradea, Fascicula de Literaturi Moderne, se doreste a fi o revista academica, practicind o evaluare de tip double-blind, cu o aparitie anuala.
Atit redactorii, cit si membrii comitetului stiintific ai revistei pot decide modificarea frecventei aparitiei revistei.
TCR isi propune corelarea peisajului analizei literare universitare cu teoriile moderne de receptare literara si/ sau culturala, redind totodata dinamica fenomenelor estetice curente, asa cum sunt acestea reflectate in presa culturala si in productia de carte.
Subiectele dezbatute in paginile revistei noastre sunt cuprinse in cele 2 sectiuni generoase - Literary-Isms & Cultural-Isms -, circumscriind urmatoarele tematici:

  • British and Commonwealth Literature
  • American and Canadian Literature
  • German Speaking Literature
  • French Literature
  • Emigrants' Literature
  • Cultural and Gender Studies
  • Literature and Media

Istoric:
Inceputurile revistei noastre pot fi identificate in jurul anului universitar 1966-1967, cind sub titulatura de Lucrari stiitifice, cercetarea academica a Universitatii din Oradea a inceput sa se reflecte si sa devina vizibila. In 1991 revista si-a modificat numele si formatul, axindu-se pe subiecte de proxima relevanta literara, culturala, oferind astfel studii despre literatura romana si literatura comparata. In 2006 apare Confluente, Fascicula de Literaturi Moderne, ce publica in paginile sale analize literare in engleza, franceza, germana si italiana. In 2012 revista a fost evaluata de Ministerul Educatiei si al Cercetarii din Romania, obtinind calificativul C.

Colectarea materialelor:
Toate detaliile necesare vizind procesul si orarul stringerii articolelor, precum si normele de redactare ale acestora sau evaluarea lor pot fi gasite si accesate pe acest site.

e - ISSN 2344 – 6072
ISSN - L 1842 - 662x

CONFLUENŢE Texts & Contexts Reloaded T.C.R. Analele Universitǎţii din Oradea Fascicula Limbi și literaturi moderne © 2009 by Editor-in-chief: Ioana Cistelecan is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 
Facultatea de Litere                  Universitatea din Oradea              Editura Universitatii din Oradea